D. Larsson
F. Larsson - Kaage (C) - Flodin
Sjösvärd

Bänken: Granäng, Osberg, Nordström, Arfvidsson, Marek

Ett soligt Klarbergsfallen med en fin gräsmatta inbjöd till spel mellan två lag som båda i allra högsta grad är inblandade i toppstriden. RUF sparkade igång matchen med solen i ögonen.

De första fem-tio minuterna bjöd på ett optimistiskt Romelanda och ett lite försiktigare hemmalag. RUF hade fina intentioner i det offensiva spelet och hade ett litet spelmässigt övertag, där man skapade ett par halvchanser.

Ganska snabbt kunde dock hemmalaget komma in i matchen. Man började vinna närkampsspelet över hela planen och efter en tid med ett större bollinehav och ett par hörnor såg RUF allt blekare ut. Stora delar av den första halvleken hade hemmalaget Kärra KIF ett spelmässigt övertag, även om det inte skapades så många chanser. Bästa läget skapade man när man en gång när man lyckades komma förbi på högerkanten och in i straffområdet, men avslutet från snäv vinkel kunde räddas ut till hörna av Sjösvärd i Romelandas mål.

Trots att spelet inte stämde kunde RUF ett par gånger ställa om och skapa farliga lägen. Bland annat hade Martin Granäng ett fint läge där avslutet gick strax utanför stolpen. 0-0 stod sig till pausvilan efter en chansmässigt jämn första halvlek. Samtidigt fick RUF känna sig ganska nöjda med detta resultat, då man långa stunder uppträtt ganska sömnigt. Hemmalaget kändes hetare.

I den andra halvleken fick RUF dock en mycket bra start. Redan efter tre minuter slog Jonathan Böhm en inåtskruvad hörna mot den bortre stolpen. Där fanns Daniel Larsson helt enligt instruktion och han nickade bollen tillbaka in framför mål där Max Harris kunde rulla in ledningsmålet. 0-1!

RUF lyckades lyfta sig något spelmässigt jämfört med den första halvleken. Detta var verkligen inte en dag då allt klaffade, men långa stunder kändes det ändå som att man hade bra kontroll i en jämn match. Ett par gånger hade RUF fina lägen som blåstes av för hårfina offsider, i övrigt skapade man inte speciellt mycket. Hemmalaget hade problem att ta sig till klara målchanser, men ju längre matchen led fick man fler och fler fasta situationer, inte minst hörnor.

Med knappt tio minuter kvar att spela fick Kärra ett av många inkastlägen i höjd med RUF:s straffområde. Bollen gick över duellen i "förstablocket", studsade vidare in i straffområdet och nickades sedan retfullt in i mål via RUF:s målvakts fingertoppar. 1-1.

Ett oavgjort resultat hade sett till tabelläget varit ett bra resultat för Romelandas del, men matchens avslutning skulle bli tråkig för bortalaget. Med fem minuter kvar fick Jonathan Böhm två gula i samma situation, vilket gjorde att RUF fick avsluta matchen med en man mindre på plan. Hemmalaget såg sin chans att kunna knipa alla tre poängen.

Länge såg det ut att bli delade poäng på Klarebergsvallen, ett resultat som hade varit till Romelandas fördel. Med mindre än en minut kvar att spela fick hemmalaget dock en hörna. Bollen fastnade på första ytan där en RUF-försvarare kunde nicka iväg bollen, dessvärre inte bättre än att det blev en hörna till. Kärra KIF hade därmed skapat elva hörnor under matchen - vilket skulle visa sig vara en för mycket. Bollen skruvades in nära målet och nickades resolut in till 2-1, vilket blev matchens slutresultat.

Sammanfattningsvis en mindre bra insats från Romelandas sida. Man kom inte upp i normal nivå denna dag, ändå kändes det mycket onödigt att man tappade till en förlust i slutminuterna. Resultatet innebär att Kärra KIF går upp på andraplatsen, en poäng före Romelanda, med fem omgångar kvar. Den som har koll på tabellen vet dock att det endast skiljer två poäng mellan Kärra på andraplatsen och Floda BoIF på sjätteplatsen, så det är upplagt för en riktigt rafflande avslutning på årets säsong!